3. mai 2024

Støtteuttalelse fra Bygningsarbeidernes fagforening

Alle kjempende heismontører!

Vi støtter hovedtillitsvalgt Alexander Jordnes og Heismontørenes fagforening – stans Schindlers forsøk på fagforeningsknusing!

Fellesforbundet avd 600 Bygningsarbeidernes fagforening støtter Alexander Jordnes, heismontør og hovedtillitsvalgt i Schindler, som 20.november fikk avskjed. Vi støtter også hele klubben i Schindler og Heismontørenes fagforening i deres kamp mot det som ikke kan kalles noe annet enn et forsøk på fagforeningsknusing fra Schindlerledelsens side.

Måten bedriftsledelsen i Schindler har opptrådt, med å overkjøre de tillitsvalgte ifbm innføring av nye systemer uten å drøfte med de tillitsvalgte i forkant, er ikke ukjent i byggebransjen dessverre. I stadig større grad ser vi offensive arbeidsgivere utøve autoritær lederstil og bruke amerikansk HR-ledelse i stedet for forhandlinger med tillitsvalgte og respekt for de ansattes rett til medbestemmelse på egen arbeidsplass. Men selv om dette har fått bre om seg i norsk arbeidsliv, tar Schindlerledelsen det hele ett skritt videre når de avskjediger en tillitsvalgt. Dette er et angrep på hele fagbevegelsen og kan ikke aksepteres!

Det er godt å se hvordan den godt organiserte klubben i Schindler og hele Heismontørenes fagforening står samlet i denne saken, og vi er overbevist om at de vil lede denne kampen til seier. Vi i Bygningsarbeidernes fagforening står 100% bak våre kamerater i Heis og vil bidra solidarisk med det vi kan av støttearbeid fram til Alexander er tilbake i jobb og forsøkene på fagforeningsknusing er slått tilbake!

Bygningsarbeidernes fagforening følger utviklingen i denne konflikten nøye, og oppfordrer andre tillitsvalgte, klubber og fagforeninger om å støtte heismontørenes kamp, og bidra til at andre heisfirmaer enn Schindler blir benyttet som servicefirma. Oversikten over andre firmaer finner man her: velgheisbedrift.no.

Selskaper som driver med forsøk på fagforeningsknusing fortjener ikke oppdrag fra samfunnsbevisste kunder.

For styret i Bygningsarbeidernes fagforening
Joachim Espe
Leder

Siste artikler

HEISPLAN UNDERGRAVER FORTSATT DET ORGANISERTE ARBEIDSLIVET

Heisbransjen i Norge er godt organisert. Ca. 95% av heismontørene i Norge er med i en fagforening. Samtidig benytter de aller fleste heisfirmaene den landsomfattende tariffavtalen, Heisoverenskomsten, til å lage sine grunnleggende spilleregler mellom arbeidstakere og arbeidsgivere.

Når er det nok, Israel?

KRONIKK: Angrepene på Gazastripen har i skrivende stund herjet i 204 dager, og basert på FNs siste tall har 33.793 mennesker blitt drept, inkludert 14.500 barn, 10.000 kvinner, 490 helsepersonell, 244 hjelpearbeidere, 181 FN-ansatte, og 140 journalister. I tillegg antas det at 76.465 mennesker er skadet, og rundt 7000 er savnet. For meg snakker disse tallene for seg selv.

HVA ER EN HEIS?

Det er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg holder kurs. Det er mange som jobber i heisfaget som ikke kan svare, og når jeg får svar så får jeg mange forskjellige. Så da tenkte jeg å kanskje hjelpe til litt med å prøve å definere svaret.

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.
2,501FølgereLik
1,061FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X