2. mai 2025

HMS-forskriftene

HMS-forskriftene til Arbeidsmiljøloven

1. januar 2013 ble strukturen på HMS-forskriftene til arbeidsmiljøloven endret.

Kravene i de nye HMS-forskriftene er i all hovedsak de samme, men kravene er samlet og satt i sammenheng. Den nye strukturen gir en bedre oversikt over regelverket.

Målet har vært å redusere antallet, men også gi forskriftene en struktur som viser helheten i regelverket. Det skal være enkelt å holde oversikt over hvilke krav som er aktuelle for din virksomhet, følge regelverket og jobbe systematisk med HMS. Den nye forskriftsstrukturen gir et bedre og mer hensiktsmessig regelverk for arbeidslivet for å kunne jobbe forebyggende med arbeidsmiljø.

Er du kjent med de gamle forskriftene, kan du bruke forskriftsspeilene for å finne hvor de gamle bestemmelsene er plassert i de nye forskriftene.

Den nye regelverksstrukturen er utviklet av myndighetene i samarbeid med arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjonene i arbeidslivet.

De nye forskriftene bygger opp under systematikken i internkontrollforskriften. Dette gjøres ved at man vektlegger tre forhold: 

De tre øvrige forskriftene gjelder tiltaks- og grenseverdier, administrative ordninger, samt konstruksjon, utforming og produksjon av enkelte typer arbeidsutstyr. 

Siste artikler

ELDRE HEISER TIL BESVÆR

Gamle og utdaterte heiser blant USAs en million heiser byr på problemer.

Mannosfæren: fra nettkultur til farlig ideologi

Et økende antall menn sprer hatefulle ideer om kvinner, og andre minoriteter på nettet. Noen internettmiljøer oppmuntrer til og feirer kjønnsbasert vold og selvmord. Hvordan endte vi opp her? Hvorfor blir noen menn og gutter tiltrukket av, og noen til og med aktivt oppsøker, radikale influensere og nettgrupper.

1. MAI – ET FAMILIEARRANGEMENT MED HMF

I år som i fjor arrangerer foreningen sin tradisjonsrike familiefrokost på arbeidernes dag. Vi møtes på toppen av Oslo, i det som en gang het Stratos, men som nå heter Byens Tak.

ASBEST – FORTSATT EN ÅRSAK TIL KREFT

Nesten 40 år etter at asbest ble forbudt i Norge, finnes det fortsatt betydelige mengder asbestholdige materialer i både private og offentlige bygninger.
2,492FølgereLik
1,114FølgereFølg
49AbonnenterAbonnér
X