3. mai 2024

ROBOTENE INNTAR HEISSJAKTA

Varso Tower i Warzawa, Polen, er en av få bygg i verden hvor en installasjonsrobot er blitt benyttet for å borre opp ekspansjonsbolter for heismontasjen.

Varso Tower er med sine 310 meter blitt EUs høyeste bygg og slår da den gamle rekorden til Commerzbank Tower i Frankfurt.

Schindler har stått for levering av heisene, og det er en av de første skyskraperne i verden hvor Schindlers installasjonsrobot R.I.S.E. er blitt benyttet.

R.I.S.E. er en forkortelse for Robotic Installation System for Elevators. Roboten ble først lansert i 2017 som en prototype, og gikk igjennom flere tester inkludert The Circle på Zürich flyplass. Roboten er siden blitt benyttet i Uptown Tower i Dubai og Trlllple i Wien, Østerrike og nå i Varso Tower. 

Siste artikler

Når er det nok, Israel?

KRONIKK: Angrepene på Gazastripen har i skrivende stund herjet i 204 dager, og basert på FNs siste tall har 33.793 mennesker blitt drept, inkludert 14.500 barn, 10.000 kvinner, 490 helsepersonell, 244 hjelpearbeidere, 181 FN-ansatte, og 140 journalister. I tillegg antas det at 76.465 mennesker er skadet, og rundt 7000 er savnet. For meg snakker disse tallene for seg selv.

HVA ER EN HEIS?

Det er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg holder kurs. Det er mange som jobber i heisfaget som ikke kan svare, og når jeg får svar så får jeg mange forskjellige. Så da tenkte jeg å kanskje hjelpe til litt med å prøve å definere svaret.

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.
2,501FølgereLik
1,061FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X