21. mai 2024

PRØVENEMDA

En prøvenemd bestående av dedikerte og dyktige fagarbeidere som er interesserte i å følge opp prøvekandidatene på en god måte gjennom hele fagprøven – er av stor betydning for faget.

Redaksjonen snakker med Rune Larsen, nestleder i foreninga, som forteller at det er en praksis gjennom flere tiår at det er foreningen som peker ut kandidater til å sitte i fagets prøvenemd. Disse sitter for fire år av gangen og lønnes direkte fra fylkene når de utfører oppgaver for prøvenemda. Totalt er det for tiden 32 sensorer i prøvenemda, hvorav 28 av de er fra montørene. De fire andre kommer fra arbeidsgiversiden eller andre deler av bransjen.

«Når man er ny i prøvenemda får man kurs via det fylket som man tilhører», sier Rune. Akkurat nå er det flere nye kandidater til prøvenemda i Oslo og Viken, og disse skal på kurs i sine respektive fylker før de starter opp for fult som sensorer i 2024.

Prøvenemdsamling

Foreningen har sammen med Opplæringskontoret for heisfaget tatt initiativ til å dra i gang en nasjonal samling for prøvenemndene i heismontørfaget.

«Det er noen år siden sist prøvenemdene ble samlet, så nå er tiden inne for en ny samling med gjennomgang av den nye læreplanen, erfaringsutveksling og samordning – slik at for eksempel prøvekandidater som går opp i Oslo får den samme gjennomføringen som en kandidat i Bergen», forteller Rune som følger opp dette initiativet på vegne av foreningen.

Nå er det klart at prøvenemdsamlingen avholdes den 2. til 3. november i Oslo. Dagsorden vil bli sendt ut i god tid før samlingen.

Siste artikler

DU KAN NÅ AVGI DIN STEMME

Den 8. mai ble det enighet i forhandlingene på heisoverenskomsten. Frem til 23. mai kan alle medlemmer si hva de mener om resultatet ved å avgi sin stemme.

ENIGHET I TARIFFOPPGJØRET

Etter tre dager med forhandlinger ble det onsdag kveld enighet med arbeidsgiverne i tarifforhandlingene på heisoverenskomsten.

TARIFFORHANDLINGENE DAG FOR DAG

Mandag 6. mai til onsdag 8. mai er satt av til tarifforhandlinger på Overenskomsten for heisfaget.

TARIFFORHANDLINGENE STARTER I DAG

Det var et forventningsfullt og optimistisk forhandlingsutvalg som i dag stilte til forhandlinger i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo.
2,501FølgereLik
1,063FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X