22. mars 2023

#valg2019

Erik Eikedalen
Erik Eikedalen
Eikedalen er organisasjonssekretær i Heismontørenes Fagforening.

I dag skal det avgjøres. Skal du stemme, eller har du allerede forhåndsstemt? Eller syns du kanskje ikke det er så viktig? Det er jo tross alt bare lokalvalg …

Den hyppigste unnskyldningen man hører når noen sier at de ikke har stemt ved lokalvalget, er nettopp: det er jo bare lokalvalg. Men er lokalvalg virkelig bare bare? Er det ikke lokalpolitikerne som styrer og steller med lokalsamfunnets tjenester som utgjør store deler av hverdagen vår? Kollektivtilbud, skolepolitikk, byplanlegging, fritidstilbud og grunnleggende velferdstjenester er blant det kommunene eller fylkeskommunene har ansvar for. Vil du for eksempel la være å stemme, og dermed ta sjansen på at en eller annen håpløs idiot tar over styringa og kjører hele lokalsamfunnet på dynga? Svaret bør vel være et åpenbart nei. At du stemmer sikrer deg innflytelse på lokalt nivå, og at de som skal forvalte hverdagen din er skikkelige folk som vet hva de driver med.

Og om du fortsatt mangler full oversikt, har vi her på heis.no snekra sammen noen artikler som forhåpentligvis gjør valget lettere for deg.

I vårt rikholdige arkiv kan du lese om de ulike partienes ideologi, vi har stilt representanter fra partiene relevante spørsmål i konkrete saker som opptar oss som heismontører og fagorganiserte, vi har tatt for oss årets valgsnakkis; bompenger, og vi har intervjuet henholdsvis tidligere og ny LO i Oslo-leder Roy Pedersen og Ingunn Gjerstad om kommunevalget.

Da skal du være godt skodd til å ta det rette valget i dag. God lesning, og godt valg!

Siste artikler

KONFLIKT I ASSA ABLOY ENTRANCE SYSTEMS!

Fredag den 17. mars, klokka 08.00, gikk klubben i ASSA Abloy ut i konflikt etter flere år med lønnsnedslag til tross for store overskudd i selskapet.

Vannkrafta er vår! Bli med på aksjonsdag og politisk streik

Strømprisene i Norge er på rekordhøyt nivå og mange har problemer med å betale strømregningene. Samtidig er mesteparten av norsk kraftproduksjon er eid av staten. Krafta er vår felles eiendom. Det betyr at vi ikke trenger å overlate strømprisene til markedet alene, men kan regulere kraftmarkedet politisk.

PIZZA MED BISMAK HOS OLIVIA

Tirsdag den 28. februar tilsluttet en delegasjon fra Heismontørenes Fagforening seg til en støttemarkering for de streikende restaurantarbeiderne på Olivia i Hegdehaugsveien.

Vi krever slutt på sosial dumping på Heisplan AS!

Siden i fjor sommer har vi forsøkt å få på plass tariffavtale på heisbedriften Heisplan AS. Heisplan nekter å etterkomme vårt krav.
2,452FølgereLik
989FølgereFølg
34AbonnenterAbonnér
X