23. september 2023

#valg2019

I dag skal det avgjøres. Skal du stemme, eller har du allerede forhåndsstemt? Eller syns du kanskje ikke det er så viktig? Det er jo tross alt bare lokalvalg …

Den hyppigste unnskyldningen man hører når noen sier at de ikke har stemt ved lokalvalget, er nettopp: det er jo bare lokalvalg. Men er lokalvalg virkelig bare bare? Er det ikke lokalpolitikerne som styrer og steller med lokalsamfunnets tjenester som utgjør store deler av hverdagen vår? Kollektivtilbud, skolepolitikk, byplanlegging, fritidstilbud og grunnleggende velferdstjenester er blant det kommunene eller fylkeskommunene har ansvar for. Vil du for eksempel la være å stemme, og dermed ta sjansen på at en eller annen håpløs idiot tar over styringa og kjører hele lokalsamfunnet på dynga? Svaret bør vel være et åpenbart nei. At du stemmer sikrer deg innflytelse på lokalt nivå, og at de som skal forvalte hverdagen din er skikkelige folk som vet hva de driver med.

Og om du fortsatt mangler full oversikt, har vi her på heis.no snekra sammen noen artikler som forhåpentligvis gjør valget lettere for deg.

I vårt rikholdige arkiv kan du lese om de ulike partienes ideologi, vi har stilt representanter fra partiene relevante spørsmål i konkrete saker som opptar oss som heismontører og fagorganiserte, vi har tatt for oss årets valgsnakkis; bompenger, og vi har intervjuet henholdsvis tidligere og ny LO i Oslo-leder Roy Pedersen og Ingunn Gjerstad om kommunevalget.

Da skal du være godt skodd til å ta det rette valget i dag. God lesning, og godt valg!

Erik Eikedalen
Erik Eikedalen
Eikedalen er organisasjonssekretær i Heismontørenes Fagforening.

Siste artikler

BRUSSEL VIL HA OMKAMP!

Etter mange politiske streiker og fanemarkeringer vant fagbevegelsen gjennom med mange av sine krav da Stortinget endelig vedtok regjeringens forslag til innstramminger i innleieregelverket.

PRAKTISK INFORMASJON OM HEISCUP 2023 I RIGA

Det nærmer seg avspark for årets Heiscup! Her er alt du trenger å vite før avreise.

PÅMELDING TIL UKESKURS VED HBU I 2024 ER NÅ TILGJENGELIG

Det er noen måneder igjen før vi tipper inn på 2024. Men senteret er godt i gang med å forberede neste år. 

NASJONAL MARKERINGSDAG TIL FORSVAR FOR FASTE ANSETTELSER

Etter mange års kamp og flere politiske streiker vant fagbevegelsen frem med sitt krav om en innstramming i adgangen til innleid arbeidskraft fom 1. juli. Nå vil EUs overvåkningsorgan ESA overprøve regjeringas innleieforbud.
2,485FølgereLik
1,030FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X