#valg2019

I dag skal det avgjøres. Skal du stemme, eller har du allerede forhåndsstemt? Eller syns du kanskje ikke det er så viktig? Det er jo tross alt bare lokalvalg …

Eikedalen er organisasjonssekretær i Heismontørenes Fagforening.

Den hyppigste unnskyldningen man hører når noen sier at de ikke har stemt ved lokalvalget, er nettopp: det er jo bare lokalvalg. Men er lokalvalg virkelig bare bare? Er det ikke lokalpolitikerne som styrer og steller med lokalsamfunnets tjenester som utgjør store deler av hverdagen vår? Kollektivtilbud, skolepolitikk, byplanlegging, fritidstilbud og grunnleggende velferdstjenester er blant det kommunene eller fylkeskommunene har ansvar for. Vil du for eksempel la være å stemme, og dermed ta sjansen på at en eller annen håpløs idiot tar over styringa og kjører hele lokalsamfunnet på dynga? Svaret bør vel være et åpenbart nei. At du stemmer sikrer deg innflytelse på lokalt nivå, og at de som skal forvalte hverdagen din er skikkelige folk som vet hva de driver med.

Og om du fortsatt mangler full oversikt, har vi her på heis.no snekra sammen noen artikler som forhåpentligvis gjør valget lettere for deg.

I vårt rikholdige arkiv kan du lese om de ulike partienes ideologi, vi har stilt representanter fra partiene relevante spørsmål i konkrete saker som opptar oss som heismontører og fagorganiserte, vi har tatt for oss årets valgsnakkis; bompenger, og vi har intervjuet henholdsvis tidligere og ny LO i Oslo-leder Roy Pedersen og Ingunn Gjerstad om kommunevalget.

Da skal du være godt skodd til å ta det rette valget i dag. God lesning, og godt valg!

Forrige artikkelFeil om heismontører
Neste artikkelPolen: vertsnasjonen for årets Heiscup