21. mai 2024

Heisoppkjøp kan utløse juridisk krig

Den sveitsiske heisprodusenten Schindler varsler juridisk krig dersom den finske konkurrenten får kjøpe tyske ThyssenKrupp, og dermed bli den største aktøren på markedet.

Den sveitsiske heisprodusenten Schindler varsler at de vil gå rettens vei for å forhindre at konkurrenten Kone kjøper ThyssenKrupp Elevator. Dette uttalte styreleder i Schindler-konsernet, Alfred Schindler, dagen etter at fristen for bud på oppkjøp av ThyssenKrupp Elevator var gått ut, skriver Reuters. Verken Thyssen eller Otis har kommentert dette.

Et eventuelt oppkjøp vil gjøre Kone til verdens største heisprodusent og gå forbi både Schindler og Otis.

Schindler sier til Reuters at de sannsynligvis vil inngi søksmål i Europa, USA, Canada, Kina og muligens Australia. Disse sakene vil ta minst tre til fire år. Videre antar han at heller ikke Otis vil akseptere å bli skjøvet ut.

Aksjene i Kone falt hele 3,9% etter Schindlers kommentarer til Reuters mens ThyssenKrupp steg litt.

Styret i ThyssenKrupp skal samles den 27. februar, og det skal da fattes en avgjørelse om å selge hele eller deler av virksomheten. Sterke fagforeninger, som utgjør halvparten av stemmene i styret, skal være motstandere av oppdelingen. ThyssenKrupp er uansett tvunget til å gjøre noe, om de skal få betalt ned gjeld og pensjonsforpliktelser.

Siste artikler

DU KAN NÅ AVGI DIN STEMME

Den 8. mai ble det enighet i forhandlingene på heisoverenskomsten. Frem til 23. mai kan alle medlemmer si hva de mener om resultatet ved å avgi sin stemme.

ENIGHET I TARIFFOPPGJØRET

Etter tre dager med forhandlinger ble det onsdag kveld enighet med arbeidsgiverne i tarifforhandlingene på heisoverenskomsten.

TARIFFORHANDLINGENE DAG FOR DAG

Mandag 6. mai til onsdag 8. mai er satt av til tarifforhandlinger på Overenskomsten for heisfaget.

TARIFFORHANDLINGENE STARTER I DAG

Det var et forventningsfullt og optimistisk forhandlingsutvalg som i dag stilte til forhandlinger i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo.
2,501FølgereLik
1,063FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X