1. desember 2023

Heisoppkjøp kan utløse juridisk krig

Den sveitsiske heisprodusenten Schindler varsler juridisk krig dersom den finske konkurrenten får kjøpe tyske ThyssenKrupp, og dermed bli den største aktøren på markedet.

Den sveitsiske heisprodusenten Schindler varsler at de vil gå rettens vei for å forhindre at konkurrenten Kone kjøper ThyssenKrupp Elevator. Dette uttalte styreleder i Schindler-konsernet, Alfred Schindler, dagen etter at fristen for bud på oppkjøp av ThyssenKrupp Elevator var gått ut, skriver Reuters. Verken Thyssen eller Otis har kommentert dette.

Et eventuelt oppkjøp vil gjøre Kone til verdens største heisprodusent og gå forbi både Schindler og Otis.

Schindler sier til Reuters at de sannsynligvis vil inngi søksmål i Europa, USA, Canada, Kina og muligens Australia. Disse sakene vil ta minst tre til fire år. Videre antar han at heller ikke Otis vil akseptere å bli skjøvet ut.

Aksjene i Kone falt hele 3,9% etter Schindlers kommentarer til Reuters mens ThyssenKrupp steg litt.

Styret i ThyssenKrupp skal samles den 27. februar, og det skal da fattes en avgjørelse om å selge hele eller deler av virksomheten. Sterke fagforeninger, som utgjør halvparten av stemmene i styret, skal være motstandere av oppdelingen. ThyssenKrupp er uansett tvunget til å gjøre noe, om de skal få betalt ned gjeld og pensjonsforpliktelser.

Siste artikler

HMF-SKOLEN

Det er nå blåst nytt liv i studievirksomheten i foreninga vår, og HMFs grunnskole er allerede godt i gang.

Har du ny adresse?

For at post fra foreningen, slik som fagforeningsbladet Heismontøren, skal finne veien til din postkasse er vi avhengig av at du selv endrer din nye adresse.

STATUS TARIFFAVTALER PÅ MØRE

Én ny tariffavtale er i boks – en annen milelangt unna.

MINDRE INNLEIE ETTER LOVENDRING

En ny rapport fra De Facto som kartlegger situasjonen på byggeplasser i Oslo og Akershus etter at forbudet trådte i kraft, viser en nedgang i bruken av innleie hvor flere er blitt tilbudt faste ansettelser.
2,491FølgereLik
1,051FølgereFølg
38AbonnenterAbonnér
X