3. februar 2023

Heisoppkjøp kan utløse juridisk krig

2,441FølgereLik
988FølgereFølg
32AbonnenterAbonnér

Den sveitsiske heisprodusenten Schindler varsler juridisk krig dersom den finske konkurrenten får kjøpe tyske ThyssenKrupp, og dermed bli den største aktøren på markedet.

Den sveitsiske heisprodusenten Schindler varsler at de vil gå rettens vei for å forhindre at konkurrenten Kone kjøper ThyssenKrupp Elevator. Dette uttalte styreleder i Schindler-konsernet, Alfred Schindler, dagen etter at fristen for bud på oppkjøp av ThyssenKrupp Elevator var gått ut, skriver Reuters. Verken Thyssen eller Otis har kommentert dette.

Et eventuelt oppkjøp vil gjøre Kone til verdens største heisprodusent og gå forbi både Schindler og Otis.

Schindler sier til Reuters at de sannsynligvis vil inngi søksmål i Europa, USA, Canada, Kina og muligens Australia. Disse sakene vil ta minst tre til fire år. Videre antar han at heller ikke Otis vil akseptere å bli skjøvet ut.

Aksjene i Kone falt hele 3,9% etter Schindlers kommentarer til Reuters mens ThyssenKrupp steg litt.

Styret i ThyssenKrupp skal samles den 27. februar, og det skal da fattes en avgjørelse om å selge hele eller deler av virksomheten. Sterke fagforeninger, som utgjør halvparten av stemmene i styret, skal være motstandere av oppdelingen. ThyssenKrupp er uansett tvunget til å gjøre noe, om de skal få betalt ned gjeld og pensjonsforpliktelser.

Siste artikler

KAMPEN OM LEDERVERVET I FORBUNDET

Eystein Garberg (44) mener det er mye bra i forbundet i dag, men at vi er forpliktet til å forbedre oss hele tiden. Han er en av to kandidater som stiller til valg som ny forbundsleder på landsmøte i mars.

GRØNN FREMTID, BÆREKRAFT OG NULLUTSLIPP – HVOR FLINKE ER EGENTLIG HEISSELSKAPENE?

Om du er i butikken og handler, tar kollektivt, eller ser på tv er det én gjenganger: Miljø. Det handler om nullutslipp, bærekraft og en grønnere fremtid for oss alle og jordkloden. Dette markeres gjerne med et grønt blad eller noe vi forbinder med naturen.

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.
X