25. mars 2023

Feilmontering fører til heisulykker i India

Det ble registrert 28 dødsulykker med heis i India i 2019. Nå jobber heisbransjen i landet for en felles nasjonal sikkerhetsstandard på heiser.

Heiser er ikke lengre en luksus, og antall heiser øker i India, skriver The Economic Times – det gjør også antall dødsulykker. Etter en gjennomgang av dødsulykker som har vært omtalt i media, har de til sammen talt 28 dødsulykker relatert til heis i 2019.

Ifølge beregninger er det mellom 600 og 1000 heisleverandører i India, hvorav de fleste er små aktører som står for 35 prosent av markedet.

Ufaglært

I India er det utbredt med at underleverandører monterer heiser for produsentene. Mens de store konsernene tilbyr egne opplæringsprogram for å kvalitetssikre sine underleverandører, fryktes det at de små aktørene ikke kan tilby sine underleverandører den samme opplæringen. Videre meldes det at feilmontering av heiser fører til ulykker.

Nå etterlyses en strengere lovgivning

Mens det finnes lovgivning i Maharashtra og Karnataka, så finnes det ingen nasjonale regler som håndhever sikkerhetsstandarden i hele landet. De fleste standarder er kun anbefalinger, og selv heiskontroll er ikke utbredt i hele landet. En annen årsak til ulykkene som nevnes er mangelen på automatdører.

Opprettholde fagstatusen

Dette viser hvor viktig det er å opprettholde fagstatusen slik som vi har i Norge. Denne statusen må opprettholdes ved at det stilles strenge krav til fagbrev både for montasje og reparasjoner, etterutdanning, faste ansatte, sterk lovgivning og en obligatorisk uavhengig heiskontroll.

Siste artikler

KONFLIKT I ASSA ABLOY ENTRANCE SYSTEMS!

Fredag den 17. mars, klokka 08.00, gikk klubben i ASSA Abloy ut i konflikt etter flere år med lønnsnedslag til tross for store overskudd i selskapet.

Vannkrafta er vår! Bli med på aksjonsdag og politisk streik

Strømprisene i Norge er på rekordhøyt nivå og mange har problemer med å betale strømregningene. Samtidig er mesteparten av norsk kraftproduksjon er eid av staten. Krafta er vår felles eiendom. Det betyr at vi ikke trenger å overlate strømprisene til markedet alene, men kan regulere kraftmarkedet politisk.

PIZZA MED BISMAK HOS OLIVIA

Tirsdag den 28. februar tilsluttet en delegasjon fra Heismontørenes Fagforening seg til en støttemarkering for de streikende restaurantarbeiderne på Olivia i Hegdehaugsveien.

Vi krever slutt på sosial dumping på Heisplan AS!

Siden i fjor sommer har vi forsøkt å få på plass tariffavtale på heisbedriften Heisplan AS. Heisplan nekter å etterkomme vårt krav.
2,455FølgereLik
988FølgereFølg
34AbonnenterAbonnér
X