18. april 2024

Koronainformasjon til lærlinger

Lærlinger har en lovbestemt rett til å fullføre sin utdanning til tross for at bedriften og samfunnet er rammet av koronautbruddet.

Oslo fylkeskommune skriver på sine nettsider at alle fag- og svenneprøver med oppstart 13. til 26. mars blir utsatt. De av dere som blir berørt, får informasjon fra prøvenemnda om utsettelsen. Dere får nærmere beskjed senere om ny tid for gjennomføring av prøve.

Viken fylkeskommune opplyser om at alle pågående fagprøver sluttføres dersom dette er vurdert tilrådelig og er i tråd med nasjonale myndigheters anbefalinger. Videre ber de om at ingen nye prøver igangsettes fra mandag 16. mars.

Så snart det er tilrådelig å gjennomføre fagprøver vil Viken fylkeskommune legge ut informasjon om at arbeide kan gjenopptas.

Utdanningsdirektoratet presiserer at bedrifter som har lærlinger har ansvar for å legge til rette for at lærekontrakten kan utvides og at det eventuelt settes en ny sluttdato som fylkeskommunen godkjenner. Bedriften skal også legge til rette for at fag- og svenneprøver kan avlegges på et senere tidspunkt. Fylkeskommunen har fortsatt et ansvar for deres utdanning. Lærlinger har en lovbestemt rett til å fullføre sin utdanning.

HMF ber om at det legges opp til at lærlinger fortsetter i arbeid så lenge som mulig. I krisepakka fra myndighetene heter det at lærlinger som mister lærlingplassen på grunn av virusutbruddet, skal sikres en inntekt på samme nivå som lærlinglønnen.

For mer informasjon ta kontakt med din tillitsvalgt/lærlingtillitsvalgt eller Opplæringskontor for heisfaget

Siste artikler

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

VIL HA NYE HELSEKRAV INN I HEISOVERENSKOMSTEN

Under tarifforhandlingene i 2022 ble det enighet om tiltak for å begrense eksponeringen av helsefarlig kvartsstøv ved arbeid i heissjakten. Nå krever foreningen ytterligere tiltak for å stanse eksponeringen.

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.

FEM OMKOM I ULYKKE MED BYGGEPLASSHEIS

Mandag den 11. desember omkom fem bygningsarbeidere da en byggeplassheis raste ned 20 meter på en byggeplass nord for Stockholm.
2,499FølgereLik
1,060FølgereFølg
42AbonnenterAbonnér
X