24. april 2024

Oslo mot rasisme inviterer til støy mot SIAN: musikkens dag spesial!

Heismontørenes Fagforening tar sterk avstand fra all form for rasisme, og oppfordrer alle medlemmer til å delta på markering mot SIAN lørdag 29. august utenfor Stortinget.

Det er Oslo mot rasisme som er initiativtager til arrangementet. Fra arrangemenets Facebook-side:

OSLO MOT RASISME INVITERER TIL STØY MOT SIAN: MUSIKKENS DAG SPESIAL!

Begynn musikkfesten tidlig på Eidsvolls plass lørdag 29. august fra kl. 13! Ta med munnbind, håndsprit, ørepropper og noe som bråker slik at vi sammen kan overdøve SIANs hatefulle propaganda!Hjelp oss med å spre ordet slik at vi blir mange som kan stå sammen mot SIAN. Del arrangementet, inviter venner, og print ut plakater til å henge opp der du bor: https://we.tl/t-dv3fdIWFCx

Lars Thorsen og Fanny «Anna» Bråten, de mest kjente frontfigurene i organisasjonen, er tiltalt for en rekke tilfeller av hatefulle ytringer etter den såkalte rasismeparagrafen – straffeloven §185. Lars Thorsen ble dømt til 30 dagers betinget fengsel og en bot på 20.000 kroner for hatefulle ytringer. Konspirasjonsteoretikerne i SIAN har også bifalt Breivik og har kjente koblinger til de selverklærte nynazistene i den Nordiske Motstandsbevegelsen gjennom nære venner og familie.

Årevis med antirasistisk empiri viser at det nytter å gjøre motstand mot rasister som prøver å kreve plass i bybildet. Selv om mye av rekrutteringen til høyreekstreme miljøer i dag foregår på nettet, mister de også en viktig rekrutteringsarena når antirasister gjøre det umulig for dem å samles på torg, utenfor kjøpesentre eller på biblioteker for å spre hatet sitt. Det at SIAN er få i antall, at de er stusselige og stakkarslige, er ikke en god grunn til å la dem være i fred. For jo – all rasisme må faktisk møtes og konfronteres.Markeringer som de vi har vært med på å arrangere i Oslo de siste årene er velegnede til å vise rasistene at de ikke er ønsket, og øker terskelen for at rasistene samler seg på nytt.

HUSK GODT SMITTEVERN – ta på deg et munnbind, ta med deg håndsprit, og hold avstand til dine meddemonstranter. Ved å bruke munnbind og/eller skjerf kan du også skjerme deg for SIANs fotografering og dokumentering av antirasister. Dette er en enkel og effektiv strategi for å beskytte oss selv mot rasistene.

INGEN RASISTER I VÅRE GATER!

29aug13:0015:00Støy mot SIAN: Musikkens dag spesial!

Siste artikler

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.

PARKERING ÅRSMØTE

Det er ordnet med flere parkeringsplasser for medlemmer som deltar på årsmøte i foreningen på foreningskontoret i Østre Aker vei 24, Oslo.
2,499FølgereLik
1,061FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X