22. juni 2024
Home Støtteuttalelser til heismontørene i Schindler Tømrer og Byggfagforeningen: Støtteerklæring til montørklubben I Schindler

Tømrer og Byggfagforeningen: Støtteerklæring til montørklubben I Schindler

0
Tømrer og Byggfagforeningen: Støtteerklæring til montørklubben I Schindler

Midt i historien om arbeidslivet og «den norske modellen» har vi funnet medbestemmelse og tillitsvalgt rollen. Det har vært to fundamentale brikker for å sikre et av verdens mest produktive arbeidsliv.

Tilliten mellom bedrift og klubb har vært essensielt for å drive frem et produktivitetsfremmende miljø som har fokus på utførelse, utvikling og kvalitet. For å få til dette har fag også stått i sentrum.

Denne modellen er, og har vært under angrep i diverse bransjer. Og nå er den under angrep i den best organiserte bransjen vi har i det norske arbeidslivet. Schindler, med NHO bak seg har bestemt seg for å også knekke montørklubben i Schindler.

Tømrer og byggfagforeningen vil signalisere at vi står opp om den norske modellen, som montørene i Schindler nå står i frontlinja for å beskytte. Vi vil stå side om side med våre kamerater, for det er på tide at man tar et oppgjør med «det nye arbeidslivet» og mot fagforeningsknusinga som pågår i Schindler nå. Et produktivt arbeidsliv skal gå gjennom medbestemmelse og gjensidig respekt, og ikke skinnprosesser forkledd som samarbeid eller mistanke og kontrollsystemer.

Kampen om «det rette arbeidslivet» kan være langvarig, og vi vil bidra med at montøreklubben i Schindler vinner denne kampen. Og vi støtter kravene montørklubben i Schindler stiller til bedriften. Derfor har vi vedtatt å bevilge kr. 50 000,-

Stå på kamerater!
styret
Tømrer og byggfagavdelingen i Fellesforbundet avd. 601

X