22. juni 2024
Home Støtteuttalelser til heismontørene i Schindler Vestnorsk Transportarbeiderforening: Støtteuttalelse til Heismontørene

Vestnorsk Transportarbeiderforening: Støtteuttalelse til Heismontørene

0
Vestnorsk Transportarbeiderforening: Støtteuttalelse til Heismontørene

Heismontørene i Schindler har siden i vår stått i en hard og stadig eskalerende konflikt mot den nye ledelsen i selskapet. Konflikten har eskalert til at bedriften har gått til det ekstreme skritt og si opp tillitsvalgte i både FLT-klubben og hovedtillitsvalgt for heismontørene i Schindler mer eller mindre for å motsi ledelsen og å utføre sine verv. 

Den nye ledelsen i Schindler minner så alt for mye om den nye ledelsen mange av oss har møtt før, ledelse som heller vil overkjøre tillitsvalgte i stedet for å lytte. At dette problemet nå kommer frem hos Heismontørene – en av de sterkeste fagforeningene i Norge – viser bare hvor utbredt denne ledelsesformen har blitt. Bedriften har angrepet montørene sin faglige integritet, og nå også de tillitsvalgtes levebrød. NHO har fått selvtillit etter havnearbeidersaken, har åpna konfliktkassen sin på 7 milliarder norske kroner og står klar for å knuse aktivistiske fagforeninger en mass.

Transportarbeiderforbundet hadde havnekonflikten, en konflikt vi tapte og fremdeles betaler prisen for. Vi kjenner derfor konflikten til heismontørene direkte på kroppen og Vestnorsk Transportarbeiderforening støtter helhjertet heismontørene i sin kamp for anstendige arbeidsforhold mot en grådig og fagforeningsknusende ledelse.

Vestnorsk Transportarbeiderforening støtter derfor heismontørene i sin kamp og vil bistå med alt det vi kan under denne konflikten!

Det er i motbakke det går oppover kamerater!

X