15. juni 2024
Home Støtteuttalelser til heismontørene i Schindler Fagforbundet Agder: Stopp fagforeningsknusingen i Schindler!

Fagforbundet Agder: Stopp fagforeningsknusingen i Schindler!

0
Fagforbundet Agder: Stopp fagforeningsknusingen i Schindler!

Heismontørene i Schindler Heis er i konflikt med bedriftens ledelse. Bedriften har gått til frontalangrep på klubben og hovedtillitsvalgt for heismontørene er blitt avskjediget.

Schindler har, i stedet for å gå i dialog med klubben og ta inn over seg frustrasjonen som er blant de ansatte, valgt å sparke medlemmenes hovedtillitsvalgt som er deres talerør mot ledelsen.

Heismontørenes Fagforening (HMF) er en sterk forening, og har, gjennom sin kampvilje, kjempet fram gode vilkår for bransjen. Når NHO åpner pengekassen sin på nærmere 8 milliarder for å støtte Schindler, så gir det signaler om at NHO ikke liker sterke fagforeninger.

Dette er et slag som handler om fagbevegelsen i Norge. Å akseptere en slik atferd fra konsernsjefen er ensbetydende med å ta et kraftig steg tilbake for fagbevegelsen

Schindler har gått til angrep på de tillitsvalgte. Fagforbundet Agder støtter kravet om at oppsigelsen av de tillitsvalgte oppheves øyeblikkelig.

Det gjør dette til en grunnleggende prinsippsak for fagbevegelsen. Det rette svaret på dette er det som samtlige heismontører ga i etterkant av avskjedigelsen: «Et angrep på en tillitsvalgt er et angrep på alle».

Fagforbundet Agder har bevilget kr 10 000,- til Heismontørenes kamp og vi oppfordrer alle fagforeninger til å støtte HMF og eventuelt vurdere en bevilgning til saken.

Les gjerne mer om saken på Heismontørenes egen nettside:

https://www.heis.no/tag/schindlerkonflikten

Bevilgninger kan innbetales til spleisen Heismontørenes fagforening har opprettet:

https://www.spleis.no/project/157071?fbclid=IwAR0jiW0U07nfgznKr1jGAKV- E1Gou6VHqBroSKFySFC2sb7LgGo57TxQHb0

For Fagforbundet Agder
Roy Gyberg, leder

X