26. april 2024

Ny læreplan i heismontørfaget ute på høring

Ny læreplan for Vg3: Heisfaget har vært under utforming i flere år. Forrige høringsrunde var sommer og høst 2019. Siden den gang har vi som har jobbet med læreplanen fortsatt arbeidet, og kommet fram til et utkast som nå Utdanningsdirektoratet har hatt til kontroll og språkvask. Den har vært på høring siden 1. februar 2021.

Vi setter veldig pris på tilbakemeldinger. Derfor benytter vi anledningen til en liten påminnelse om at fristen nærmer seg.

Vi ønsker innspill hvor det blir vurdert om læreplanen ivaretar det fremtidige kompetansebehovet dere mener det vil være behov for, når dere leser teksten. Samt om det er mangler.

Utdanningsdirektoratet har sendt forslag til nye læreplaner for Vg3 på høring med frist 25. april 2021.

For å svare på høringen skal man bruke UDIRs høringsverktøy for læreplanen man ønsker å svare på. I vårt tilfelle er det Vg3 heismontørfaget.

Vær oppmerksom på at etter teksten, er det flere spørsmål og kommentarfelt. Total tekst er på cirka tre A4-sider.

Alle læreplanene består av fem hovedområder, og det er viktig at man leser læreplanene i sin helhet, da det skal gis opplæring som dekker alle områdene.

  1. Fagets relevans og sentrale verdier
  2. Kjerneelementer, som er en beskrivelse av det mest sentrale i lærefaget
  3. Tverrfaglige temaer, som er folkehelse og livsmestring, demokrati og medborgerskap og bærekraftig utvikling
  4. Grunnleggende ferdigheter, lese, skrive, regne, muntlige ferdigheter og digitale ferdigheter
  5. Kompetansemål; her er det verdt å merke seg at de to – tre første kompetansemålene er overordnede og gjeldende for alle de påfølgende kompetansemålene der det passer

Spørsmål eller kommentarer kan rettes til Bård Navrud på e-post.

Bård Navrud
Bård Navrud
Navrud er styremedlem i HMF.

Siste artikler

HVA ER EN HEIS?

Det er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg holder kurs. Det er mange som jobber i heisfaget som ikke kan svare, og når jeg får svar så får jeg mange forskjellige. Så da tenkte jeg å kanskje hjelpe til litt med å prøve å definere svaret.

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.
2,499FølgereLik
1,061FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X