Tarifforhandlingene er i gang

Sola skinner i Oslo denne maidagen da vi møter foreningens utvalgte som skal føre vår sak i «vårens vakreste eventyr» – tarifforhandlinger på Overenskomsten for Heisfaget.

Tre dager er satt av til tarifforhandlingene. Blant årets krav er tiltak for å redusere eksponering av helsefarlig byggstøv ved at det innføres tiltak som blant annet montering med ankerskinner, reisetid, økt utenbystilegg, en presisering av definisjon på heis med mer.

«Nå er det satt av tre dager til forhandlingene, så får vi se hva som kommer ut av det. I år har vi blant annet krevd tiltak mot betongstøv, samt tariffesting av reisetid/oppmøtested. HLF har på sin side krevd å redusere lønnssatser i Heisoverenskomsten. Nå får vi se hvor forhandlingene ender, men jeg håper selvfølgelig at vi blir enige i løpet av forhandlingene. Om vi ikke skulle bli enige, og med det måtte trenge hjelp fra riksmekleren, så er vi selvfølgelig ikke redde for det heller,» sier Markus Hansen, leder av Heismontørenes Fagforening, før han forsvinner inn i Næringslivets Hus sammen med resten av forhandlingsutvalget for å møte motparten i HLF.

Forrige artikkelHvordan melde seg på kurs på HBU?
Neste artikkelEnighet i tariffoppgjøret – tiltak mot kvartsstøv!