1. desember 2023

Tarifforhandlingene er i gang

Sola skinner i Oslo denne maidagen da vi møter foreningens utvalgte som skal føre vår sak i «vårens vakreste eventyr» – tarifforhandlinger på Overenskomsten for Heisfaget.

Tre dager er satt av til tarifforhandlingene. Blant årets krav er tiltak for å redusere eksponering av helsefarlig byggstøv ved at det innføres tiltak som blant annet montering med ankerskinner, reisetid, økt utenbystilegg, en presisering av definisjon på heis med mer.

«Nå er det satt av tre dager til forhandlingene, så får vi se hva som kommer ut av det. I år har vi blant annet krevd tiltak mot betongstøv, samt tariffesting av reisetid/oppmøtested. HLF har på sin side krevd å redusere lønnssatser i Heisoverenskomsten. Nå får vi se hvor forhandlingene ender, men jeg håper selvfølgelig at vi blir enige i løpet av forhandlingene. Om vi ikke skulle bli enige, og med det måtte trenge hjelp fra riksmekleren, så er vi selvfølgelig ikke redde for det heller,» sier Markus Hansen, leder av Heismontørenes Fagforening, før han forsvinner inn i Næringslivets Hus sammen med resten av forhandlingsutvalget for å møte motparten i HLF.

Siste artikler

HMF-SKOLEN

Det er nå blåst nytt liv i studievirksomheten i foreninga vår, og HMFs grunnskole er allerede godt i gang.

Har du ny adresse?

For at post fra foreningen, slik som fagforeningsbladet Heismontøren, skal finne veien til din postkasse er vi avhengig av at du selv endrer din nye adresse.

STATUS TARIFFAVTALER PÅ MØRE

Én ny tariffavtale er i boks – en annen milelangt unna.

MINDRE INNLEIE ETTER LOVENDRING

En ny rapport fra De Facto som kartlegger situasjonen på byggeplasser i Oslo og Akershus etter at forbudet trådte i kraft, viser en nedgang i bruken av innleie hvor flere er blitt tilbudt faste ansettelser.
2,491FølgereLik
1,051FølgereFølg
38AbonnenterAbonnér
X