3. februar 2023

Tarifforhandlingene er i gang

2,441FølgereLik
988FølgereFølg
32AbonnenterAbonnér

Sola skinner i Oslo denne maidagen da vi møter foreningens utvalgte som skal føre vår sak i «vårens vakreste eventyr» – tarifforhandlinger på Overenskomsten for Heisfaget.

Tre dager er satt av til tarifforhandlingene. Blant årets krav er tiltak for å redusere eksponering av helsefarlig byggstøv ved at det innføres tiltak som blant annet montering med ankerskinner, reisetid, økt utenbystilegg, en presisering av definisjon på heis med mer.

«Nå er det satt av tre dager til forhandlingene, så får vi se hva som kommer ut av det. I år har vi blant annet krevd tiltak mot betongstøv, samt tariffesting av reisetid/oppmøtested. HLF har på sin side krevd å redusere lønnssatser i Heisoverenskomsten. Nå får vi se hvor forhandlingene ender, men jeg håper selvfølgelig at vi blir enige i løpet av forhandlingene. Om vi ikke skulle bli enige, og med det måtte trenge hjelp fra riksmekleren, så er vi selvfølgelig ikke redde for det heller,» sier Markus Hansen, leder av Heismontørenes Fagforening, før han forsvinner inn i Næringslivets Hus sammen med resten av forhandlingsutvalget for å møte motparten i HLF.

Siste artikler

KAMPEN OM LEDERVERVET I FORBUNDET

Eystein Garberg (44) mener det er mye bra i forbundet i dag, men at vi er forpliktet til å forbedre oss hele tiden. Han er en av to kandidater som stiller til valg som ny forbundsleder på landsmøte i mars.

GRØNN FREMTID, BÆREKRAFT OG NULLUTSLIPP – HVOR FLINKE ER EGENTLIG HEISSELSKAPENE?

Om du er i butikken og handler, tar kollektivt, eller ser på tv er det én gjenganger: Miljø. Det handler om nullutslipp, bærekraft og en grønnere fremtid for oss alle og jordkloden. Dette markeres gjerne med et grønt blad eller noe vi forbinder med naturen.

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.
X