20. april 2024

Tarifforhandlingene er i gang

Sola skinner i Oslo denne maidagen da vi møter foreningens utvalgte som skal føre vår sak i «vårens vakreste eventyr» – tarifforhandlinger på Overenskomsten for Heisfaget.

Tre dager er satt av til tarifforhandlingene. Blant årets krav er tiltak for å redusere eksponering av helsefarlig byggstøv ved at det innføres tiltak som blant annet montering med ankerskinner, reisetid, økt utenbystilegg, en presisering av definisjon på heis med mer.

«Nå er det satt av tre dager til forhandlingene, så får vi se hva som kommer ut av det. I år har vi blant annet krevd tiltak mot betongstøv, samt tariffesting av reisetid/oppmøtested. HLF har på sin side krevd å redusere lønnssatser i Heisoverenskomsten. Nå får vi se hvor forhandlingene ender, men jeg håper selvfølgelig at vi blir enige i løpet av forhandlingene. Om vi ikke skulle bli enige, og med det måtte trenge hjelp fra riksmekleren, så er vi selvfølgelig ikke redde for det heller,» sier Markus Hansen, leder av Heismontørenes Fagforening, før han forsvinner inn i Næringslivets Hus sammen med resten av forhandlingsutvalget for å møte motparten i HLF.

Siste artikler

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.

PARKERING ÅRSMØTE

Det er ordnet med flere parkeringsplasser for medlemmer som deltar på årsmøte i foreningen på foreningskontoret i Østre Aker vei 24, Oslo.

VIL HA NYE HELSEKRAV INN I HEISOVERENSKOMSTEN

Under tarifforhandlingene i 2022 ble det enighet om tiltak for å begrense eksponeringen av helsefarlig kvartsstøv ved arbeid i heissjakten. Nå krever foreningen ytterligere tiltak for å stanse eksponeringen.

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.
2,499FølgereLik
1,058FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X