15. juni 2024

FANT ELENDIGE BOFORHOLD

Flere enn 11 000 gjestearbeidere jobber i Stockholm, og dette er utenom de som har en fast jobb i Sverige. Men hvor bor alle?

Enkelte svenske bedrifter ordner bolig for sine utenlandske arbeidere, men hvordan formidling av husrom til de øvrige gjestearbeiderne foregår og hvor de bor vites ikke. Det eneste som vites er at boforholdene er elendige. For å få flere svar gav en reporter fra Byggnadsarbetaren seg inn i jakten etter en sengeplass på det svarte markedet. Funnene er oppsiktsvekkende.

For å finne frem til utleierne gikk han inn på en russiskspråklig nettside, hvor han fant leiligheter, rom og sengeplasser. Annonser som: «To sengeplasser leies ut. 3000 kroner uken for hver. Alle fasiliteter tilgjengelig.» Anonymt for myndighetene og uten leiekontrakt.

Etter bare noen telefonsamtaler skjønner han fort at dette er utleiers marked, da alle sengeplassene forsvant fort, eller så var prisene økt. Etter å ha fått napp møtte han opp på en adresse, og blir henvist til en seng i et rom som han skulle få leie for kroner 3000 i måneden. Men han skal ikke få hele rommet alene. I det samme rommet står to andre senger. Den ene er det en annen mann som allerede leier. Den tredje tilhører kvinnen som leier ut sengene.

De andre utleierne som han oppsøkte, er verken bedre eller billigere for den saks skyld. Les hele artikkelen på byggnadsarbetaren.se.

Erfaring viser at det dessverre ikke står bedre til her hjemme i Norge.

Siste artikler

VIL BEDRE SIKKERHETEN PÅ ELDRE HEISER I SPANIA MED EN NY LOVGIVNING

Spanske myndigheter innfører en ny lovgivning hvor hensikten er å skjerpe sikkerheten på landets heiser. Det anslås at ca. 40 prosent av landets heiser må oppgraderes for å tilfredsstille det nye lovverket som trer i kraft 1. juli i år.

NYE HØYHUS I OSLOSENTRUM

I den nye høyhusstrategien for Oslo kommune som ble vedtatt i fjor høst, ble det åpnet opp for høyhus på mellom 42 til 125 meter i områdene rundt Oslo S.

HLF og HMF er samstemte: Kvartsstøv identifisert som et alvorlig problem i byggebransjen

Heisleverandørenes Landsforening (HLF) og Heismontørenes fagforening (HMF) kunngjør i dag en erklæring om risikoen forbundet med eksponering for kvartsstøv i heisbransjen.

NÅ KAN DET GÅ MOT ELEKTRIKERSTREIK

Etter fire dager endte forhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro med brudd den 25. april. I dag 27. mai starter meklingen.
2,500FølgereLik
1,061FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X