4. oktober 2023

FANT ELENDIGE BOFORHOLD

Flere enn 11 000 gjestearbeidere jobber i Stockholm, og dette er utenom de som har en fast jobb i Sverige. Men hvor bor alle?

Enkelte svenske bedrifter ordner bolig for sine utenlandske arbeidere, men hvordan formidling av husrom til de øvrige gjestearbeiderne foregår og hvor de bor vites ikke. Det eneste som vites er at boforholdene er elendige. For å få flere svar gav en reporter fra Byggnadsarbetaren seg inn i jakten etter en sengeplass på det svarte markedet. Funnene er oppsiktsvekkende.

For å finne frem til utleierne gikk han inn på en russiskspråklig nettside, hvor han fant leiligheter, rom og sengeplasser. Annonser som: «To sengeplasser leies ut. 3000 kroner uken for hver. Alle fasiliteter tilgjengelig.» Anonymt for myndighetene og uten leiekontrakt.

Etter bare noen telefonsamtaler skjønner han fort at dette er utleiers marked, da alle sengeplassene forsvant fort, eller så var prisene økt. Etter å ha fått napp møtte han opp på en adresse, og blir henvist til en seng i et rom som han skulle få leie for kroner 3000 i måneden. Men han skal ikke få hele rommet alene. I det samme rommet står to andre senger. Den ene er det en annen mann som allerede leier. Den tredje tilhører kvinnen som leier ut sengene.

De andre utleierne som han oppsøkte, er verken bedre eller billigere for den saks skyld. Les hele artikkelen på byggnadsarbetaren.se.

Erfaring viser at det dessverre ikke står bedre til her hjemme i Norge.

Siste artikler

VELKOMMEN TIL BURSDAGSFEIRING

I disse dager er det 25 år siden Stiftelsen OPPHEI, som er et landsdekkende opplæringskontor for heisfaget, ble opprettet. Nå inviterer de til stor feiring!

VINNER AV ÅRETS HEISCUP

Det var knyttet stor spenning rundt hvem som skulle gå seirende ut av årets heiscup i den latviske hovedstaden. Mange lag var på forhånd utpekt som favoritter, deriblant Koneklubben som vant fjorårets heiscup i Malaga.

BRUSSEL VIL HA OMKAMP!

Etter mange politiske streiker og fanemarkeringer vant fagbevegelsen gjennom med mange av sine krav da Stortinget endelig vedtok regjeringens forslag til innstramminger i innleieregelverket.

PRAKTISK INFORMASJON OM HEISCUP 2023 I RIGA

Det nærmer seg avspark for årets Heiscup! Her er alt du trenger å vite før avreise.
2,486FølgereLik
1,037FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X