30. november 2022

FANT ELENDIGE BOFORHOLD

2,440FølgereLik
967FølgereFølg
25AbonnenterAbonnér

Flere enn 11 000 gjestearbeidere jobber i Stockholm, og dette er utenom de som har en fast jobb i Sverige. Men hvor bor alle?

Enkelte svenske bedrifter ordner bolig for sine utenlandske arbeidere, men hvordan formidling av husrom til de øvrige gjestearbeiderne foregår og hvor de bor vites ikke. Det eneste som vites er at boforholdene er elendige. For å få flere svar gav en reporter fra Byggnadsarbetaren seg inn i jakten etter en sengeplass på det svarte markedet. Funnene er oppsiktsvekkende.

For å finne frem til utleierne gikk han inn på en russiskspråklig nettside, hvor han fant leiligheter, rom og sengeplasser. Annonser som: «To sengeplasser leies ut. 3000 kroner uken for hver. Alle fasiliteter tilgjengelig.» Anonymt for myndighetene og uten leiekontrakt.

Etter bare noen telefonsamtaler skjønner han fort at dette er utleiers marked, da alle sengeplassene forsvant fort, eller så var prisene økt. Etter å ha fått napp møtte han opp på en adresse, og blir henvist til en seng i et rom som han skulle få leie for kroner 3000 i måneden. Men han skal ikke få hele rommet alene. I det samme rommet står to andre senger. Den ene er det en annen mann som allerede leier. Den tredje tilhører kvinnen som leier ut sengene.

De andre utleierne som han oppsøkte, er verken bedre eller billigere for den saks skyld. Les hele artikkelen på byggnadsarbetaren.se.

Erfaring viser at det dessverre ikke står bedre til her hjemme i Norge.

Siste artikler

FORBUD MOT LYSRØR

I løpet av neste år blir det et forbud mot flere typer lysrør og sparepærer da disse inneholder svært skadelig kvikksølv. Det er en ustrakt bruk av lysrør i eldre heiser og i heissjakter.

Ukeskurs ved Heisbransjens Utdanningssenter 2023

Nå er det mulig å melde seg på ukeskurs på HBU for 2023.

ELEVADOR DE SANTA JUSTA

Lisboa er en svært kupert by. Ingen av høydene er veldig høye, men det er bratte sider opp og ned, og stort sett så finner du bebyggelse over alt. Dette førte også til at byen har diverse transportløsninger man finner få steder.

HAR DU FÅTT NY ADRESSE?

På "min side" kan du enkelt endre din adresse og lese om ditt medlemskap.
X