2. april 2023

FANT ELENDIGE BOFORHOLD

Flere enn 11 000 gjestearbeidere jobber i Stockholm, og dette er utenom de som har en fast jobb i Sverige. Men hvor bor alle?

Enkelte svenske bedrifter ordner bolig for sine utenlandske arbeidere, men hvordan formidling av husrom til de øvrige gjestearbeiderne foregår og hvor de bor vites ikke. Det eneste som vites er at boforholdene er elendige. For å få flere svar gav en reporter fra Byggnadsarbetaren seg inn i jakten etter en sengeplass på det svarte markedet. Funnene er oppsiktsvekkende.

For å finne frem til utleierne gikk han inn på en russiskspråklig nettside, hvor han fant leiligheter, rom og sengeplasser. Annonser som: «To sengeplasser leies ut. 3000 kroner uken for hver. Alle fasiliteter tilgjengelig.» Anonymt for myndighetene og uten leiekontrakt.

Etter bare noen telefonsamtaler skjønner han fort at dette er utleiers marked, da alle sengeplassene forsvant fort, eller så var prisene økt. Etter å ha fått napp møtte han opp på en adresse, og blir henvist til en seng i et rom som han skulle få leie for kroner 3000 i måneden. Men han skal ikke få hele rommet alene. I det samme rommet står to andre senger. Den ene er det en annen mann som allerede leier. Den tredje tilhører kvinnen som leier ut sengene.

De andre utleierne som han oppsøkte, er verken bedre eller billigere for den saks skyld. Les hele artikkelen på byggnadsarbetaren.se.

Erfaring viser at det dessverre ikke står bedre til her hjemme i Norge.

Siste artikler

28 ARBEIDSTAKERE OMKOM PÅ JOBB

I fjor omkom 28 arbeidstakere på jobb i det landbaserte arbeidslivet i Norge. Åtte av disse var innen bygg og anleggsvirksomhet.

BRUDD I MELLOMOPPGJØRET

Som forventet ble det etter fire dager med lønnsforhandlinger brudd mellom LO og NHO torsdag den 30. mars.

ÅRSMØTE 2023

Husk årsmøte i Heismontørenes Fagforening torsdag 30. mars kl 15.30.

KONFLIKT I ASSA ABLOY ENTRANCE SYSTEMS!

Fredag den 17. mars, klokka 08.00, gikk klubben i ASSA Abloy ut i konflikt etter flere år med lønnsnedslag til tross for store overskudd i selskapet.
2,460FølgereLik
988FølgereFølg
34AbonnenterAbonnér
X