14. april 2024

DET STRAMMES INN FOR BEMANNINGSBRANSJEN

I desember behandler Stortinget et forslag om å forby bemanningsbranjen. Et lovforslag som er etterlengtet av fagbevegelsen, og som det ser ut til å bli flertall for.

Forslaget går ut på å begrense bemanningsbransjen, forby bemanningsbranjen i Oslofjordområdet og tydeliggjøre grensa mellom innleie og entreprise. Det blir også foreslått at en utleid arbeidstaker kan ha rett til fast stilling i bedriften hen er utleid til etter tre år, skriver frifagbevegelse.no.

Det vil heller ikke være lov å leie inn ved midlertidige behov, men med et unntak hvis bedriften har tariffavtale og det hvis det inngås en avtale om dette med de ansatte. Det åpnes også for å gi dispensasjon for å leie inn helsepersonell og tidsbegrenset spesialkompetanse.

Regjeringen får støtte i fra SV og Rødt, mens Høyre og Fremskrittspartiet er imot forslagene. 

Lovforslaget er forslått å tre i kraft fra 1. april med en overgangsordning på tre måneder.

Siste artikler

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.

FEM OMKOM I ULYKKE MED BYGGEPLASSHEIS

Mandag den 11. desember omkom fem bygningsarbeidere da en byggeplassheis raste ned 20 meter på en byggeplass nord for Stockholm.

DE FLESTE ULYKKER MED RULLETRAPP SKYLDES FEIL BRUK

De aller fleste ulykkene med rulletrapper i Singapore i løpet av fjorårets ti første måneder, skjedde fordi folk ikke brukte dem riktig. Noe som kan være gjenkjennbart med norske forhold.

HEISMONTØR KLEMT I HJEL I SJAKTEN

Rett etter klokken tolv fredag den 29. desember ble politi, redningstjeneste og ambulanse varslet om en arbeidsulykke i en heissjakt syd i Stockholm.
2,500FølgereLik
1,060FølgereFølg
42AbonnenterAbonnér
X