2. juni 2023

DET STRAMMES INN FOR BEMANNINGSBRANSJEN

I desember behandler Stortinget et forslag om å forby bemanningsbranjen. Et lovforslag som er etterlengtet av fagbevegelsen, og som det ser ut til å bli flertall for.

Forslaget går ut på å begrense bemanningsbransjen, forby bemanningsbranjen i Oslofjordområdet og tydeliggjøre grensa mellom innleie og entreprise. Det blir også foreslått at en utleid arbeidstaker kan ha rett til fast stilling i bedriften hen er utleid til etter tre år, skriver frifagbevegelse.no.

Det vil heller ikke være lov å leie inn ved midlertidige behov, men med et unntak hvis bedriften har tariffavtale og det hvis det inngås en avtale om dette med de ansatte. Det åpnes også for å gi dispensasjon for å leie inn helsepersonell og tidsbegrenset spesialkompetanse.

Regjeringen får støtte i fra SV og Rødt, mens Høyre og Fremskrittspartiet er imot forslagene. 

Lovforslaget er forslått å tre i kraft fra 1. april med en overgangsordning på tre måneder.

Siste artikler

OMKOM I PATERNOSTERHEIS

Før 2002 ble det anslått at det i Tyskland døde en person per år i en Paternosterheis. Nå har denne heistypen krevd enda et liv.

HMF VISER SIN STØTTE TIL AVSKJEDIGET TILLITSVALGT HOS IKEA

Mandag den 15. mai deltok foreningen på en støttemarkering utenfor Oslo tinghus hvor rettsaken mot arbeidsgiveren skulle foregå.

OSLO TAR FLERE GREP MOT SOSIAL DUMPING

Oslo kommune vil nå skjerpe kravene til sine leverandører for å bekjempe arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

VIL FLAGGE UT VINTAPPING TIL DANMARK

Den 10. mai deltok foreningen på en markering til støtte for Vin- og Brennevinarbeidernes fellesklubb på Gjelleråsen rett utenfor Oslo.
2,473FølgereLik
996FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X