27. juli 2024

DET STRAMMES INN FOR BEMANNINGSBRANSJEN

I desember behandler Stortinget et forslag om å forby bemanningsbranjen. Et lovforslag som er etterlengtet av fagbevegelsen, og som det ser ut til å bli flertall for.

Forslaget går ut på å begrense bemanningsbransjen, forby bemanningsbranjen i Oslofjordområdet og tydeliggjøre grensa mellom innleie og entreprise. Det blir også foreslått at en utleid arbeidstaker kan ha rett til fast stilling i bedriften hen er utleid til etter tre år, skriver frifagbevegelse.no.

Det vil heller ikke være lov å leie inn ved midlertidige behov, men med et unntak hvis bedriften har tariffavtale og det hvis det inngås en avtale om dette med de ansatte. Det åpnes også for å gi dispensasjon for å leie inn helsepersonell og tidsbegrenset spesialkompetanse.

Regjeringen får støtte i fra SV og Rødt, mens Høyre og Fremskrittspartiet er imot forslagene. 

Lovforslaget er forslått å tre i kraft fra 1. april med en overgangsordning på tre måneder.

Siste artikler

I EN BAKGÅRD PÅ GRØNLAND 

Heisbransjen har tatt store steg inn i fremtiden parallelt med den teknologiske utviklingen, men det kan virke som at utviklingen ikke helt har nådd ut overalt.

DA STEMPLINGSURET BLE INNFØRT PÅ BYGGEPLASSENE

I 1967 gikk Bygg- og Tømrermestrenes forening, Murermesternes forening og Oslo Entreprenørforening inn for stempling på byggeplassene i Oslo-området – noe som berørte alle yrkesgrupper som jobbet der.

HØYREBØLGEN OG FASCISMEN

Vi leser stadig oppslag i avisene om ytre høyres aktivitet i Europa, og hvordan de har gjort seg mer relevante i politikken. Reichsbürger-bevegelsens kuppforsøk i Tyskland i 2022 var en stor sak i mediene, der flere høyt profilerte medlemmer ble arrestert. Blant annet en tidligere dommer og politiker i Alternativ fur Deutchland – et parti som ble det tredje største partiet etter valget i 2017.

STATUS FRA KURSSENTERET

Vi er nå ferdig med FSE kurs for 2024, og vi er ca. halvveis med ukeskursene.
2,497FølgereLik
1,059FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X