29. januar 2023

DET STRAMMES INN FOR BEMANNINGSBRANSJEN

2,440FølgereLik
988FølgereFølg
29AbonnenterAbonnér

I desember behandler Stortinget et forslag om å forby bemanningsbranjen. Et lovforslag som er etterlengtet av fagbevegelsen, og som det ser ut til å bli flertall for.

Forslaget går ut på å begrense bemanningsbransjen, forby bemanningsbranjen i Oslofjordområdet og tydeliggjøre grensa mellom innleie og entreprise. Det blir også foreslått at en utleid arbeidstaker kan ha rett til fast stilling i bedriften hen er utleid til etter tre år, skriver frifagbevegelse.no.

Det vil heller ikke være lov å leie inn ved midlertidige behov, men med et unntak hvis bedriften har tariffavtale og det hvis det inngås en avtale om dette med de ansatte. Det åpnes også for å gi dispensasjon for å leie inn helsepersonell og tidsbegrenset spesialkompetanse.

Regjeringen får støtte i fra SV og Rødt, mens Høyre og Fremskrittspartiet er imot forslagene. 

Lovforslaget er forslått å tre i kraft fra 1. april med en overgangsordning på tre måneder.

Siste artikler

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.

MANGE ARBEIDSULYKKER – FÅ TILSYN 

En rapport fra Arbeidstilsynet viser at det var ni arbeidsskadedødsfall innen bygg og anlegg i 2021. Fire av dødsulykkene skjedde under byggearbeid, mens fem av dødsfallene skjedde i forbindelse med anleggsarbeid.

LÆRLINGSAMLING 2022

Det var et rekordbra oppmøte på årets lærlingsamling som fant sted i Bergen den siste helgen i november. Det var et stort engasjement både faglig og politisk, noe som låter bra for fremtiden.
X