21. mai 2024

ENIGHET I TARIFFOPPGJØRET

Etter tre dager med forhandlinger ble det onsdag kveld enighet med arbeidsgiverne i tarifforhandlingene på heisoverenskomsten.

«Det har vært tre dager med krevende forhandlinger og vi oppnådde ikke enighet før på overtid. Ett av kravene som vi brukte lang tid på å behandle, og som vi også valgte å endre underveis, var vårt krav om at reisetid offshore skulle betales og ikke som i dag – hvor man må benytte fritiden til reise. Dette ble ikke innfridd», forteller Markus Hansen, leder av Heismontørenes Fagforening.

Kampen mot det helsefarlige kvartstøvet skal intensiveres.

KVARTSSTØV

«Frem til nå har det vært et ganske ensformig løp og opplysningsarbeid fra HMF sin side når det kommer til faren knyttet til kvartsstøv. Nå har vi satt et startskudd for hele heisbransjen når det gjelder kampen mot helsefarlig kvartsstøv», fortsetter han.

«Sammen skal vi nå utføre en rekke tiltak på heisbedriftene. Utforske støveksponering knyttet til bruk og ikke bruk av ankerskinner. Ulike tildekninger av heissjakten for å beskytte mot sekundæreksponering skal også testes ut. Videre er vi også enige om et felles utspill for å synliggjøre og opplyse omverdenen om kvartsstøv. Det er ikke bare i heissjakten kvartsstøv finnes – det er også i stor grad utenfor og hos andre yrkesgrupper», sier Markus som legger til at vi sammen med arbeidsgiverne nå skal ta fatt på oppgaven med å gjøre resten av byggindustrien oppmerksomme på farene ved innånding av dette usynlige.

«Ellers har vi fått på plass en økning av tillegg på arbeid på flytbare installasjoner og skip. Samt tariffestet forskuttering av ytelser fra NAV som pleiepenger, foreldrepenger og svangerskapspenger», avslutter Markus.

Følg utviklingen på tariffområdene innen El og IT her!

Siste artikler

DU KAN NÅ AVGI DIN STEMME

Den 8. mai ble det enighet i forhandlingene på heisoverenskomsten. Frem til 23. mai kan alle medlemmer si hva de mener om resultatet ved å avgi sin stemme.

TARIFFORHANDLINGENE DAG FOR DAG

Mandag 6. mai til onsdag 8. mai er satt av til tarifforhandlinger på Overenskomsten for heisfaget.

TARIFFORHANDLINGENE STARTER I DAG

Det var et forventningsfullt og optimistisk forhandlingsutvalg som i dag stilte til forhandlinger i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo.

HEISPLAN UNDERGRAVER FORTSATT DET ORGANISERTE ARBEIDSLIVET

Heisbransjen i Norge er godt organisert. Ca. 95% av heismontørene i Norge er med i en fagforening. Samtidig benytter de aller fleste heisfirmaene den landsomfattende tariffavtalen, Heisoverenskomsten, til å lage sine grunnleggende spilleregler mellom arbeidstakere og arbeidsgivere.
2,501FølgereLik
1,063FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X