7. mai 2024

Minnemarkering for ofrene etter brannen på Gulskogen i 2008

Fagbevegelsen var tilstede for og minnes de avdøde og vise respekt til deres etterlatte.

Det er 10 år siden sju polske arbeidere døde i den tragiske brannen på Gulskogen utenfor Drammen. Fagbevegelsen var tilstede fredag 9. november da det ble avholdt minnemarkering på branntomta. Blant initiativtakerne var Byggfag Drammen-Bærum som inviterte til servering og debatt i sine lokaler etterpå, hvor det var en fremleggelse av DeFacto-rapporten om ulykken.

Rune Ask (til venstre) og Helge Breistein (henholdsvis leder og nestleder i Byggfag Drammen-Bærum) holdt appell ved branntomta. Foto: Vegard Olimbstad
Foto: Vegard Olimbstad
Foto: Vegard Olimbstad
Christian Olstad
Christian Olstad
Olstad er redaksjonsmedarbeider i fagbladet Heismontøren og på heis.no.

Siste artikler

TARIFFORHANDLINGENE DAG FOR DAG

Mandag 6. mai til onsdag 8. mai er satt av til tarifforhandlinger på Overenskomsten for heisfaget.

TARIFFORHANDLINGENE STARTER I DAG

Det var et forventningsfullt og optimistisk forhandlingsutvalg som i dag stilte til forhandlinger i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo.

HEISPLAN UNDERGRAVER FORTSATT DET ORGANISERTE ARBEIDSLIVET

Heisbransjen i Norge er godt organisert. Ca. 95% av heismontørene i Norge er med i en fagforening. Samtidig benytter de aller fleste heisfirmaene den landsomfattende tariffavtalen, Heisoverenskomsten, til å lage sine grunnleggende spilleregler mellom arbeidstakere og arbeidsgivere.

Når er det nok, Israel?

KRONIKK: Angrepene på Gazastripen har i skrivende stund herjet i 204 dager, og basert på FNs siste tall har 33.793 mennesker blitt drept, inkludert 14.500 barn, 10.000 kvinner, 490 helsepersonell, 244 hjelpearbeidere, 181 FN-ansatte, og 140 journalister. I tillegg antas det at 76.465 mennesker er skadet, og rundt 7000 er savnet. For meg snakker disse tallene for seg selv.
2,501FølgereLik
1,062FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X