3. februar 2023

Dødsulykke i USA

2,441FølgereLik
988FølgereFølg
32AbonnenterAbonnér

Det er med sorg vi har mottatt meldingen om at våre heisbrødre i USA har mistet nok et medlem i en dødsulykke.

En lærling på fjerde året ble klemt i hjel mellom grubestigen og heisen mens de utførte arbeid på en heis i Boston Massachusetts i september i fjor. Den forulykkedes kollega hjalp redningsmannskapene med å evakuere den omkomne etter ulykken.

En av årsakene til ulykkene antas å være mangel på kommunikasjon, utover dette har vi ikke mer inngående kunnskap om ulykken.

Våre tanker går til familien, venner, kollegaer og fagforeningskammerater i IUEC.

«Dette er en påminnelse om at vi jobber i et risikofylt yrke med blant annet stor fare for klemskader og strømgjennomgang. Det er viktig at vi tar lærdom av andres feil og tar oss god tid med å planlegge og risikovurdere gjennomføringen av jobben.»


IUEC har 85 prosent organiseringsgrad innen heis, eller markedsandel som de selv kaller det. Med alle pensjonister utgjør dette ca. 25 000 medlemmer, fordelt over 77 avdelinger (Locations) over hele USA, Canada og Puerto Rico.

Den omkomne føyer seg desverre inn i rekken av omkomne medlemmer de siste åra. Siden januar 2012 har 40 medlemmer av IUEC omkommet i arbeidet.

Blant de rundt 25.000 medlemmene organisert i IUEC, finner vi mange lærlinger. Bare i Local 10 i Washington DC er det 1100 organiserte. Av disse er cirka 300 lærlinger. Flere av lærlingene innen IUEC er godt voskne. Den omkomne i overnevnte ulykke var 52 år gammel.

Siste artikler

KAMPEN OM LEDERVERVET I FORBUNDET

Eystein Garberg (44) mener det er mye bra i forbundet i dag, men at vi er forpliktet til å forbedre oss hele tiden. Han er en av to kandidater som stiller til valg som ny forbundsleder på landsmøte i mars.

GRØNN FREMTID, BÆREKRAFT OG NULLUTSLIPP – HVOR FLINKE ER EGENTLIG HEISSELSKAPENE?

Om du er i butikken og handler, tar kollektivt, eller ser på tv er det én gjenganger: Miljø. Det handler om nullutslipp, bærekraft og en grønnere fremtid for oss alle og jordkloden. Dette markeres gjerne med et grønt blad eller noe vi forbinder med naturen.

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.
X