Dødsulykke i USA

Det er med sorg vi har mottatt meldingen om at våre heisbrødre i USA har mistet nok et medlem i en dødsulykke.

En lærling på fjerde året ble klemt i hjel mellom grubestigen og heisen mens de utførte arbeid på en heis i Boston Massachusetts i september i fjor. Den forulykkedes kollega hjalp redningsmannskapene med å evakuere den omkomne etter ulykken.

En av årsakene til ulykkene antas å være mangel på kommunikasjon, utover dette har vi ikke mer inngående kunnskap om ulykken.

Våre tanker går til familien, venner, kollegaer og fagforeningskammerater i IUEC.

«Dette er en påminnelse om at vi jobber i et risikofylt yrke med blant annet stor fare for klemskader og strømgjennomgang. Det er viktig at vi tar lærdom av andres feil og tar oss god tid med å planlegge og risikovurdere gjennomføringen av jobben.»


IUEC har 85 prosent organiseringsgrad innen heis, eller markedsandel som de selv kaller det. Med alle pensjonister utgjør dette ca. 25 000 medlemmer, fordelt over 77 avdelinger (Locations) over hele USA, Canada og Puerto Rico.

Den omkomne føyer seg desverre inn i rekken av omkomne medlemmer de siste åra. Siden januar 2012 har 40 medlemmer av IUEC omkommet i arbeidet.

Blant de rundt 25.000 medlemmene organisert i IUEC, finner vi mange lærlinger. Bare i Local 10 i Washington DC er det 1100 organiserte. Av disse er cirka 300 lærlinger. Flere av lærlingene innen IUEC er godt voskne. Den omkomne i overnevnte ulykke var 52 år gammel.

Forrige artikkelUtbygger dømt til å betale erstatning: Forventet heis – fikk løfteplattform
Neste artikkelHva skjedde med flyktningkrisa?