17. april 2024
Home Støtteuttalelser til heismontørene i Schindler Print og Kopibransjens Fagforening: Stopp fagforeningsknusing, støtte til heismontører og tillitsvalgte i Schindler AS

Print og Kopibransjens Fagforening: Stopp fagforeningsknusing, støtte til heismontører og tillitsvalgte i Schindler AS

0
Print og Kopibransjens Fagforening: Stopp fagforeningsknusing, støtte til heismontører  og tillitsvalgte i Schindler AS

EL og IT Forbundet ved Print og Kopibransjens Fagforening har behandlet saken i styret og vil med dette fremme støtteerklæring til heismontører og tillitsvalgte i Schindler AS.

Vi reagerer med sjokk og vantro over den måten Schindler AS nå framstår. Dette er en bedrift som vi tidligere vurderte til å være seriøs, men som nå bruker virkemidler som vi tar sterk avstand fra.

Heismontørenes krav har vært at Schindler AS skal respektere inngåtte avtaler.

Dette kravet har ikke Schindler AS imøtekommet. Bedriften har framfor dialog med de tillitsvalgte blant annet stoppet utbetaling av lønn og sagt opp tillitsvalgte.
Dette kan vi ikke godta, et slikt angrep mot tillitsvalgte i Schindler AS, er et angrep mot alle som ønsker et seriøst arbeidsliv i Norge.

EL og IT Forbundet ved Print og Kopibransjens Fagforening krever:

  • At avskjed av hovedtillitsvalgt i Schindler AS trekkes tilbake og at oppsigelse av klubbleder for FLT klubben i Schindler AS trekkes tilbake.
  • At Schindler AS etterlever kravene til heismontørene om å
    respektere inngåtte avtaler.
  • At LO og EL og IT Forbundet støtter heismontørenes kamp mot fagforeningsknusing og på alle mulige måter uttrykker at et angrep på tillitsvalgte i Schindler AS er et angrep på hele fagbevegelsen.

For
EL og IT Forbundet –
Print og Kopibransjens Fagforening

Tor Olav Brueland og Øystein Smestad
Leder/nestleder

X