15. juli 2024
Home Støtteuttalelser til heismontørene i Schindler Støtteerklæring fra Sandnes SV

Støtteerklæring fra Sandnes SV

0
Støtteerklæring fra Sandnes SV

Mandag 23. november la heismontører over hele landet ned verktøyet sitt i protest mot avskjedigelsen av Schindlers tillitsvalgt Alexander Jordnes. Jordnes er også nestleder i Heismontørenes Fagforening og hans avskjedigelse har skapt stor frustrasjon i norsk heisbransje. Firmaet Schindler AS som avskjediget Alexander, er et av verdens største heisfirma med hovedbase i Sveits. 

Sandnes SV støtter heismontørene reaksjon i den viktige kampen mot denne fagforeningsknusingen og krever at avskjeden av Alexander Jordnes oppheves øyeblikkelig. Schindler har gått til angrep på de tillitsvalgte og føyer seg inn i rekken på flere forsøk på fagforeningsknusing. Det gjør dette til en grunnleggende prinsippsak for fagbevegelsen. Det rette svaret på dette er det som samtlige heismontører ga denne uka: «Et angrep på en tillitsvalgt er et angrep på alle».

Selskaper som bevisst spiller på frykt og angriper tillitsvalgte fortjener ikke oppdrag fra samfunnsbevisste kunder.

Sandnes SV
Eva-Tone Breivik
Lokallagsleder 

X