30. november 2023

Strengere opplæringskrav ved arbeid på heis i New York

Mellom 2010 og 2018 mistet 22 mennesker livet i heisulykker i New York. Nå har myndighetene i delstaten stilt krav om at alle som jobber med heis skal være godkjent i staten.

Siden 2010 har det vært nærmere 500 uønskete hendelser med heiser i New York hvorav 48 av disse førte til alvorlige ulykker. Mens nesten halvparten av hendelsene involverte brukere, var flertallet drepte heismontører.

I de fleste stater i USA er det strenge lovkrav om opplæring og sertifisering av heismontører, men til nå har det ikke vært noe slikt krav til de som jobber med heis i New York.

Nå har guvernøren i staten signert en lov som stiller krav til godkjenning av de som monterer, vedlikeholder, reparerer, inspiserer eller designer heiser. Dette innebærer at det stilles krav til montører om minst fire års erfaring og skriftlig prøve eller å ha fullført læreprogram som heismontør slik avtalen til fagforeningen, IUEC.

Lignende tiltak er forsøkt innført siden 2012, men møtte da stor motstand fra blant annet eiendomsbransjen. Ifølge New York Post trår ikke loven til før i januar 2022, som et ledd i et kompromiss gjort med guvernøren.

Siste artikler

HMF-SKOLEN

Det er nå blåst nytt liv i studievirksomheten i foreninga vår, og HMFs grunnskole er allerede godt i gang.

Har du ny adresse?

For at post fra foreningen, slik som fagforeningsbladet Heismontøren, skal finne veien til din postkasse er vi avhengig av at du selv endrer din nye adresse.

STATUS TARIFFAVTALER PÅ MØRE

Én ny tariffavtale er i boks – en annen milelangt unna.

MINDRE INNLEIE ETTER LOVENDRING

En ny rapport fra De Facto som kartlegger situasjonen på byggeplasser i Oslo og Akershus etter at forbudet trådte i kraft, viser en nedgang i bruken av innleie hvor flere er blitt tilbudt faste ansettelser.
2,491FølgereLik
1,051FølgereFølg
38AbonnenterAbonnér
X