3. februar 2023

Strengere opplæringskrav ved arbeid på heis i New York

2,441FølgereLik
988FølgereFølg
32AbonnenterAbonnér

Mellom 2010 og 2018 mistet 22 mennesker livet i heisulykker i New York. Nå har myndighetene i delstaten stilt krav om at alle som jobber med heis skal være godkjent i staten.

Siden 2010 har det vært nærmere 500 uønskete hendelser med heiser i New York hvorav 48 av disse førte til alvorlige ulykker. Mens nesten halvparten av hendelsene involverte brukere, var flertallet drepte heismontører.

I de fleste stater i USA er det strenge lovkrav om opplæring og sertifisering av heismontører, men til nå har det ikke vært noe slikt krav til de som jobber med heis i New York.

Nå har guvernøren i staten signert en lov som stiller krav til godkjenning av de som monterer, vedlikeholder, reparerer, inspiserer eller designer heiser. Dette innebærer at det stilles krav til montører om minst fire års erfaring og skriftlig prøve eller å ha fullført læreprogram som heismontør slik avtalen til fagforeningen, IUEC.

Lignende tiltak er forsøkt innført siden 2012, men møtte da stor motstand fra blant annet eiendomsbransjen. Ifølge New York Post trår ikke loven til før i januar 2022, som et ledd i et kompromiss gjort med guvernøren.

Siste artikler

KAMPEN OM LEDERVERVET I FORBUNDET

Eystein Garberg (44) mener det er mye bra i forbundet i dag, men at vi er forpliktet til å forbedre oss hele tiden. Han er en av to kandidater som stiller til valg som ny forbundsleder på landsmøte i mars.

GRØNN FREMTID, BÆREKRAFT OG NULLUTSLIPP – HVOR FLINKE ER EGENTLIG HEISSELSKAPENE?

Om du er i butikken og handler, tar kollektivt, eller ser på tv er det én gjenganger: Miljø. Det handler om nullutslipp, bærekraft og en grønnere fremtid for oss alle og jordkloden. Dette markeres gjerne med et grønt blad eller noe vi forbinder med naturen.

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.
X