26. mai 2024

Strengere opplæringskrav ved arbeid på heis i New York

Mellom 2010 og 2018 mistet 22 mennesker livet i heisulykker i New York. Nå har myndighetene i delstaten stilt krav om at alle som jobber med heis skal være godkjent i staten.

Siden 2010 har det vært nærmere 500 uønskete hendelser med heiser i New York hvorav 48 av disse førte til alvorlige ulykker. Mens nesten halvparten av hendelsene involverte brukere, var flertallet drepte heismontører.

I de fleste stater i USA er det strenge lovkrav om opplæring og sertifisering av heismontører, men til nå har det ikke vært noe slikt krav til de som jobber med heis i New York.

Nå har guvernøren i staten signert en lov som stiller krav til godkjenning av de som monterer, vedlikeholder, reparerer, inspiserer eller designer heiser. Dette innebærer at det stilles krav til montører om minst fire års erfaring og skriftlig prøve eller å ha fullført læreprogram som heismontør slik avtalen til fagforeningen, IUEC.

Lignende tiltak er forsøkt innført siden 2012, men møtte da stor motstand fra blant annet eiendomsbransjen. Ifølge New York Post trår ikke loven til før i januar 2022, som et ledd i et kompromiss gjort med guvernøren.

Siste artikler

Arbeidstilsynet skal kontrollere arbeid med helsefarlig steinstøv

Arbeidstilsynet vil i sommer utføre tilsyn i utsatte bransjer, hovedsakelig i bygg og anlegg, for å kontrollere om det forekommer at arbeidere blir eksponert for kvarts. Vi vet at arbeidstakere daglig blir utsatt for kvartsholdig steinstøv, som kan forårsake lungekreft, allergi og KOLS.

RESULTATET FRA URAVSTEMNINGEN ER KLART

Da uravstemningen i tariffoppgjøret på heisoverenskomsten ble avsluttet torsdag den 23. mai var det klart at et stort flertall av medlemmene godkjenner det fremforhandlede forslaget.

DU KAN NÅ AVGI DIN STEMME

Den 8. mai ble det enighet i forhandlingene på heisoverenskomsten. Frem til 23. mai kan alle medlemmer si hva de mener om resultatet ved å avgi sin stemme.

ENIGHET I TARIFFOPPGJØRET

Etter tre dager med forhandlinger ble det onsdag kveld enighet med arbeidsgiverne i tarifforhandlingene på heisoverenskomsten.
2,501FølgereLik
1,063FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X